آشپزچه ها

آشپزچه ها

وبلاگ گروهی آشپزچه ها
آشپزچه ها

آشپزچه ها

وبلاگ گروهی آشپزچه ها

شیرینی نان قندی قزوین




اگه قزوین رفته باشید حتما با شیرینی هاش آشنا هستید
و اگه شیرینی نان قندیشو یبارخورده باشید
 شک نکنید که هی دلتون هوای این شیرینی رو خواهدکرد
بلی
چندوقتی بود ما دلمون هوای شیرینی نان قندیای قزوین روکرده بود بعدبه خاطر یه شیرینی هم که نمیشدتاااااااا قزوین رفت
برا همین راهی نمیموند جز شبیه سازی
برا شبیه سازی رفتم سروقت عمو گوگل نازنین گفتم یه دستور خوب برای ما بپیدا و خداییشم خوب دستوری پیدایید
اینم بگم از ماه رمضونه  دستور این شیرینی رو پیدا کردم تا بالاخره امروز درستیدمش یه همچین زرنگی هستم من
شیرینی های تو عکس هم داغه مواظب باشید نسوزید
وازطعمشم بخوام براتون بگم
 طعمش خود خود خود طعم شیرینی نان قندی قزوین شد
قراره انقد ازش درست کنم که ازتهران به قزوین صادر کنیم
اما بریم ببینیم چطوری درست شد این شیرینی
 
این شیرینی رو ازاینجا یاد گرفتم
همونطور که میبینید مقدارموادبرای تجربه اول خیلی زیاده برای همین من با یک چهارم مواد شیرینی رو درست کردم که یه سینی فربزرگ رو بهتون شیرینی میده
چون میدونم مثل خودم خییییییییییلی تنبلید برای همین دستور یک چهارم رو میذارم که به محاسبه نیازی نباشه
آرد     ۲۵۰ گرم معادل دو کاپ
پودرشکر      ۱۲۵ گرم معادل یک کاپ
روغن حتما جامدی که داغ نشده باشه     ۱۲۵ گرم معادل  یک دوم کاپ
پودر هل یک چهارم ق مرباخوری
بیکینگ پودر یک چهارم ق مرباخوری
تخم خرفه به مقدار لازم
تو شیرینی پزی و کیک پزی وکلا کارای قنادی اندازه گیری خیلی مهمه و برعکس آشپزی که شاید اندازه گیری و اصول طعم رو محدود و خسته کننده کنه توشیرینی پزی  نمیشه مواد رو خیلی دستکاری کرد یا اگرم دستکاری میکنید باید یسری فوت کوزه گری رو بدونید که فقط با تکرار و تمرین بدست میاد
براهمین همه مواد رو دقیق اندازه گیری کنید و کنار هم داشته باشیدوبعد مشغول مخلوط کردنشون بشید
خداییش اصلاباورم نمیشه بایه همچین مواد کمی این شیرینی خوشمزه درست میشه
نه تخم مرغی نه ماستی  نه شیری
اما شرح واقعه:
اول ازهمه آردی که ازنون فانتزی خریدمو الک کردم
میگن آردروسه بارالک کنید الک اول برای گرفتن ناخالصیاس و الک دوم و سوم برای هوادهی که موجب پوک کردن  و پف کیک یا خمیرمون میشه
بعدهمه مواد رو  اندازه گیری کردم  و گذاشتم جلو چشمم
بعد هل رو ریختم تو روغن با انگشت همش زدم بیکنینگ پودرم ریختم تو آرد و باقاشق همش زدم (اینکارارو درحین اندازه گیری هل و بیکینگ پودر کردم که ظرف بیشتری کثیف نشه)
بعد روغن و خاک قند رو ریختم تو یه ظرف بزرگتر که ظرف اصلیمه و همه مواد به این ظرف اضافه میشه تو دو مرحله با دور متوسط هم زن زدم تا رنگش مثل رنگ تصویر دستوراصلی شد بعد آرد رو هم تو سه مرحله اضافه کردم با قاشق هم زدم 
چون اینارو تو دستوراصلی نگفته که باچی هم زده شده من براتون نوشتم
یه چیزی که در حین کاربهش رسیدم و بهش اشاره نشده اینه که
وقتی آرد رو اضافه میکنید شما چیزی بعنوان خمیر ندارید یسری گلوله گلوله های آرد روغنی دارید
وشاید این شمارو نگران کنه که هیییییی وای من چیش زیاده که اینطوری شد چرااااااا خمیری نشد
کل موادم به فنا رفت چیکااااااااااار کنم
تنها کاری که باید کنید اینه که خونسردی خودتون رو حفظ کنید چراکه تا اینجا هیچ کار اشتباهی رو مرتکب نشدید و خبر ندارید که دارید مراحل رو درست طی میکنید و همه چی کاملا طبیعه برای همین مواد رو توی یه سینی بزرگ میریزیدو اول با نوک انگشتاتون شروع میکنید به ورز دادن وبعد هی ورز میدید تا گلوله هامنسجم بشن ویه گلوله ی بزرگ رو به شما بده که وقتی بهش ضربه میزنید خیلی زود ازهم نپاشه
عکس خمیرمن قبل استراحت


خمیرتون یه همچین شکلی باید بشه
اون بسته سیاهه هم تخم خرفس
بعدروی خمیر رو سلفون کشیدم وگذاشتم پنج ساعت تو محیط اتاق بعد پنج ساعت استراحت ٬فر رو روشن کردم با درجه زیر دویست بیست دقیقه تا داغ بشه بعد شروع کردم خمیررو گلوله کردن و ازاونجایی که فکرنمیکردم این شیرینی پف کنه تقریبا گلوله هام بعد پخت بزرگتراز حد استانداردش شد دفعه بعد ان شاا.. حتما گلوله های کوچکتری میگیرم
بعدم سینی فررو گذاشتم طبقه وسط فر به مدت بیست دقیقه
که البته برای من زودتر از بیست دقیقه کف شیرینی ها طلایی شدحتیاعتراف میکنم که ردیف هایی که وسط فر قرار داشتن کمی بیشتر از حد طلایی مایل به شکلاتی پررنگ
هم شدن
اما دفعه بعدیادم باشه:
بیکینک پودرو جاداره کمی کمتربریزم
از  ده دقیقه به بعد شیرینی رو هی چک میکنم
قبل از گلوله گیری کمی دستم رو روغنی کنم که اینبار اینکاررو نکردم و ببینم بر روی ترک ها تاثیر میزاره یانه
گلوله هارو کوچکتر بگیرم
برای پنج ساعت استراحت خمیر را تو یخچال بذارم
اگه سوالی داشتین  در خدمتم 

نظرات 1 + ارسال نظر
p.t جمعه 16 مرداد 1394 ساعت 20:27

سلام
حدیث من مطمئنم که تو فتوشاپی
آخه مگه دختر به این کدبانویی و خوش سلیقه ای داریم اصلا؟

پی تی؟ (با لحن جناب خان)
سلااااااااااااااااام
تبریک میگم شما برنده شکوندن تلسم نظرات این وبلاگ شدید
به همین منظور میتوانید هی نظر بگذارید
فک نمیکردم کسی دیگه اینجا رو بخونه
.
.
الکی مثلا
همینطوری پست میذاشتم شاید بدرد رهگذری بخوره
.
.
الکی مثلا( ۲)
فتووووشااااااااپ
استاااااااااااد از کجا فهمیدی اصل نیستم فتوشاپم آورین
کدبانو؟
الان دقیقا با من بودی؟
لینک کدبانو شدنو گذاشتم که
تو هم کدبانو بشو
تنهایی کدبانو بودن لطفی نداره
ممنون از لطفت پی تی جونممممممممممممماچ

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد